Maak kennis met de TOP 10 bezienswaardigheden van Moraira

Ontdek Moraira, zoals vele andere vakantiegangers al hebben gedaan!

Ben je al in de vakantiestemming? Natuurlijk ben je dat! Volg ons advies op en ontdek deze zomer Moraira!

Moraira zal waarschijnlijk niet gelijk bij je op komen als vakantiebestemming, want het is niet de meest bekende. Desalniettemin heeft Moraira reeds menig vakantieganger zijn hart veroverd. Wij kunnen je dan ook garanderen dat deze plek je goed zal bevallen!

Veel toeristenkeren jaarlijksterug naar dit prachtige resort voor de wonderschone omgeving en de heerlijk ongedwongen vakantiesfeer. De grote grijze gebouwen en de luide en drukke boulevards kun je achter je laten, want hier ga je genieten van het gezellige en prachtige Moraira. Moraira heeft van alles om te zien en te doen. En het mooiste is dat je vanuit je villa of vakantiehuis van Club Villamar alles op je eigen manier en tempo kunt doen.

In deze TOP 10 kom je alles te weten over de 10 leukste dingen die je kunt doen en zien in Moraira. Na het lezen van de TOP 10 van Moraira zul je dan ook begrijpen wat we bedoelen met “Moraira is de ultieme zomerbestemming voor iederen!”.

Bezoek deze TOP 10 plekken en je hart zal veroverd worden door Moraira!

1. De vrijdagmarkt van Moraira

Is het niet geweldig om over de markt te lopen en alles te bekijken wat voor moois er bij de marktkramen ligt? Elke vrijdag kun je je uitleven op de veel bezochte markt van Moraira. Wij zijn in ieder geval dol op deze markt, want je kunt hier echt winkelen! Tassen, kleding, sieraden, schoenen en nog veel meer. Ja, er zijn zelfs echte lederen items, waaronder portemonnees, aktetassen, portefeuilles en riemen!

Daarnaast zijn er een aantal groenten en fruit stands. Zoals we weten, deze markt is zeer popular. Het daarom ook een aanrader om vroeg in de ochtend naar de markt te gaan, zodat je de drukte en de warme zon vermijd (vooral tijdens het hoogseizoen).

2. Uitkijktoren van Moraira

De uitkijktoren van Moraira is één van de meest bekende bezienswaardigheden van Moraira. Het is dan ook een absolute must om de uitkijktoren te beklimmen. Maak een mooie wandeling langs het prachtige strand Playa del Portet en geniet van de omgeving. Volg de straten richting Cap d’Or, om vervolgens naar het hoogste punt te klimmen, waar de prachtige oude uitkijktoren van Moraira, Torre de Vigia, staat.

Torre de Vigia heeft een interessante geschiedenis achter de rug. En dat is niet heel vreemd, want de oude uitkijktoren staat hier al sinds 1553. De uitkijktoren van Moraira is een echte aanrader. Met je bezoek wordt je in ieder geval een geweldig mooie ervaring rijker!

3. Duiken in Moraira

Heb je altijd al gedroomd om te duiken op één van de mooste plekken van Europa? Het maakt niet uit of je nu duikervaring hebt, of dat je voor het eerst in je leven gaat duiken. Moraira is een perfecte plek voor iedere duik. Er zijn meerdere duikscholen waar je duikmateriaal kunt huren of kopen. WIl je een duikcursus doen? Duikcentrum Scuba Moraira is hier zeker geschikt voor. Het de beste van Moraira.

Mis je kans niet op deze geweldige duikervaring en meld je aan voor een duikcursus! Trek je duikpak aan en ontdek de prachtige onderwaterwereld van Moraira.

4. Terra Mitica

Ga je op vakantie met je kinderen of ben je een liefhebber van pretparken? Dan is Terra Mitica bij uitstek de plek om een dag door te brengen! Want, wat is er niet heerlijker dan een leuke dag in een pretpark? Net buiten Moraira vind je het pretpark Terra Mitica. Het is één van de meest unieke parken die je ooit zult bezoeken.

In het pretpark dwaal je door de geschiedenis en culturen van Egypte, Rome, Griekenland, Iberia en Las Islas. Het net alsof je in één dag meerdere landen bezoekt! Stap in de snelle houten achtbaan of laat je nat spetteren in de wildwaterbaan. Wees niet bang en ga voor een dagje waarbij de adrenaline door je lichaam gutst. Het is een leuk dagje uit voor jong en oud(er)!

5. Ozone Bowling

Iedere dag zwemmen is natuurlijk leuk, maar een keertje wat anders is nog leuker! Ga een avondje bowlen in het nieuwe bowling centrum van Moraira. De kinderen zullen intens genieten, net als iedere volwassene. Wellicht is het al een tijdje geleden dat je een wedstrijdje hebt gespeeld met je familie of vrienden, maar hier is het moment weer aangebroken. Kom helemaal in je sas, trek die lelijke maar toch grappigebowlingschoenen aan en laat die bal rollen over de baan! En… laat die strikes maar komen! De sfeer zit er helemaal in met de punten die alsmaar op het scorebord verschijnen en de discolichten en muziek op de achtergrond. Voor maar (ongeveer) 4,50€ per persoon heb je al een onvergetelijke avond met z’n allen!

6. De haven van Moraira

Is het niet heerlijk om aan de kust te wandelen, met een verfrissend zeebriesje en het getjirp van volgens om je heen? Daarom staat de haven van Moraira met stip op nummer 6 van onze TOP 10.

De moderne haven van Moraira is één van de grootste van zijn soort aan de Costa Blanca. Je kunt hier dan ook een mooie wandeling maken. Het is beschut tussen de rotsen van Cap Blanc en Punta de Moraira. Neem een kijkje in de keuken van de haven van Moraira en bewonder ondertussen de vissersboten en de gigantische aangemeerde jachten. Laat je fantasie gaan en droom lekker weg. Even waan je jezelf in de wereld van roem, pracht en praal, terwijl je geniet van een smaakvol gerecht bij één van de restaurants in de haven.

7. Kermis

Het is niet altijd even makkelijk om met de hele familie naar een groot pretpark te gaan. Maar, maak je geen zorgen, want er is een super kermis als alternatief om de kids alsnog gelukkig te maken. Neem de kids mee naar de kermis van Moraira. De kermis bevindt zich achter het winkelcentrum Crystal Mars. Het is een leuke plek om een goede tijd door te brengen met je familie en de kleintjes.

Je zult genieten hoe de kids zich vermaken in de botsauto’s, de draaimolen of hoe ze springen op de trampolines. Ze zullen een dagje op de kermis echt waarderen!

8. Met de auto van Moraira naar Calpe

Heb je zin om te zien wat voor moois er buitenMoraira is? Maak een dan een tripje met de auto. Open het dak van de auto, zet de muziek aan en gooi de picknickmand op de achterbank. Het is tijd om de weg te verkennenbuitenMoraira! Rij van Moraira langs de kustweg naar Calpe via Benissa. Vertrouw ons, want dit is echt één van de mooiste routes aan de Costa Blanca. Je krijgt de verschillende kanten van de kust te zien, van prachtige uitzichten over de Middellandse Zee, steile rotsen, kliffen en idyllische baaien tot dennenbossen.

Als je na ongeveer 14km in Calpe bent aangekomen, is het zeker de moeite waard om de tijd te nemen hier. Wij raden je ook aan stevige wandelschoenen mee te nemen, want een klim naar de Rots van Calpe is iets wat je niet mag missen tijdens je bezoek.

9. Church of Moraira (Mare de Deu dels Desemparats)

Ben je benieuwd naar de culturele kant van Moraira? Dit is zeker niet zwaar op de hand, want je wandelt gezellig door het centrum van Moraira naar een prachtige parochiekerk. Het stukje meesterwerk, Mare de Deu dels Desemparats, is gebouwd in 1875 en is geheel rechthoekig van vorm.

Nadat je de buitenkant hebt bestudeerd, is het nog niet gedaan. Want, je zult zeker versteld staan als je de kerk van Moraira binnengaat. Er staat van alles moois op je te wachten, zoals het prachtige portret van Virgin de los Desamparados en de twee waanzinnige mozaïeken. Deze kerk is echt een bezoek waard!

10. Teulada

Wil je een charmante Spaanse stad bezoeken? Op slechts 6 kilometer landinwaarts van Moraira kom je met de auto in de historische stad Teulada. Volg de smalle straatjes in het centrum en ontdek de Moorsegeschiedenis van Teulada. En als je hier toch bent, is het proeven van de beroemde Muscato wijn van Teulada zeker niet uitgesloten.

Voor winkelliefhebbers hebben we speciaal een tip! Kom in ieder geval op woensdagochtend naar Teulada. In de ochtend is er een kleine markt in de straten van deze oude stad.

Ben je er klaar voor om met vakantie te gaan naar Moraira?

We durven te wedden dat je na het lezen van deze geweldige TOP 10 niet kunt wachten om naar Moraira te gaan! Moraira is één van de meest fantastische vakantiebestemmingen aan de Costa Blanca! Maar, niet alleen Moraira is een leuke plek om te bezoeken, want ook de omgeving is fantastisch. Ben je benieuwd wat de rest van de Costa Blanca te bieden heeft? Speciaal voor jou hebben we hier alle informatie gebundeld.

Stel je voor dat je met zonsondergang langs het strand van Moraira loopt richting de uitkijktoren. Terwijl je alle plezier van de wereld beleeft, ga je de volgende avond met je familie of vrienden naar het bowling centrum en op vrijdag ben je helemaal in je sas op de fantastische en populaire vrijdagmarkt. Na een dag de voeten uit je lijf te hebben gelopen is het tijd om te ontspannen in je eigen vakantiehuis van TOP 10’s.